Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek adayların sözlü sınava çağrılanlar listesini https://rebus.meb.gov.tr adresinden açıkladı.

Adaylar, sonuçlarını Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) "https://rebus.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden öğrenebilirler. Bunun için "2023 YLSY Başvuru ve Tercih Sonuçlarını Görüntülemek İçin Tıklayınız" bölümünden "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ve yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarası" bilgileriyle sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Sözlü sınav tarihleri, yerleri, giriş bilgileri ve süreçle ilgili diğer detaylar ise Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "https://yyegm.meb.gov.tr" internet sayfasından daha sonra duyurulacaktır.

MEB, burslu öğrencileri, 1929 yılından bu yana 1416 sayılı Kanun uyarınca üniversitelerin ve kamu kurumlarının uzman eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla yurt dışına göndermektedir.

Editör: Ömer Faruk