Yükseköğretim Kurulu'nun temel bilimlere olan ilgiyi artırmak amacıyla aldığı karar, öğrenciler arasında büyük ilgi gördü. İstanbul, Ankara, Dokuz Eylül, Karadeniz Teknik ve Çukurova üniversitelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik bölümlerine çift ana dal ve yan dal yapma imkânı getirilmesiyle birlikte, bu programlara olan talep arttı. 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, taban puanlar yaklaşık 10-35 puan aralığında artarken, başarı sıralamalarında 61 binlere kadar yükselme gözlendi.

Yapılan açıklamada, operasyonlar sonucunda 244 gram metamfetamin, 2 ruhsatsız av tüfeği, 6 şarjör, 150 farklı kalibrede fişek, esrar ve skunk maddesi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 330 TL ve 100 dolar para ele geçirildiği belirtildi. Bu operasyonlarla birlikte uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Okul Kuraları 28-30 Ağustos'ta Çekilecek: 1. ve 5. Sınıf Öğrencileri İçin Sınıf ve Öğretmenler Kura ile Belirlenecek Okul Kuraları 28-30 Ağustos'ta Çekilecek: 1. ve 5. Sınıf Öğrencileri İçin Sınıf ve Öğretmenler Kura ile Belirlenecek

YÖK Başkanı Erol Özvar, elde edilen sonuçların memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, temel bilimlere olan ilginin artmasının geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu ifade etti. Özvar, çift ana dal ve yan dal imkanının, mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarını zenginleştirmek amacıyla değerlendirildiğini belirtti ve bu tür yeni düzenlemelerin gelecekte kamuoyuyla paylaşılacağını ekledi.

Editör: Ömer Faruk