Güncel

YÖK'ten Öğrencilere Banka Hesaplarıyla İlgili Önemli Uyarı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencileri banka hesapları konusunda bilinçlendirmek ve olası mağduriyetleri önlemek amacıyla dikkat çeken bir duyuru yayımladı. Yapılan uyarıda, banka hesaplarının yasa dışı kullanımının getirebileceği ciddi tehlikelere vurgu yapıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), özellikle üniversite öğrencileri arasında artan bir trend haline gelen banka hesaplarının başkalarına kullanımıyla ilgili endişeleri gidermek amacıyla bir uyarıda bulundu.

YÖK, öğrencileri banka hesaplarını yasa dışı amaçlar için kullanmamaları ve bu konuda dikkatli olmaları konusunda bilgilendirmek amacıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği yaptı.

Ayrıca, öğrencilere bu tür faaliyetlerin kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı, dolandırıcılık gibi ağır suçlara neden olabileceği konusunda bilgi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarının görüşlerinden de faydalanılarak hazırlanan uyarı, öğrencilere geleceğinizi riske atmayın çağrısı yaparak, banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda önerilerde bulundu.