Ekonomi

Yunan adalarına kapıda vize ne zaman başlayacak? Miçotakis açıkladı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan adalarında Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasının başlama tarihini açıkladı.

Abone Ol

Miçotakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin normalleştiğini vurgulayarak, Türk turistlere 10 adaya girişte vize kolaylığı sağlayacak uygulamanın mart ayından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Başbakan Miçotakis, bu vize kolaylığından 10 adanın hem ilkbahar hem de yaz boyunca faydalanacağını ve anlaşmanın sürekli olacağına inandığını ifade etti. Yunanistan ile Türkiye arasındaki ticaretin artırılması amacıyla diyaloğun geliştirildiğini söyleyen Miçotakis, aynı zamanda düzensiz göçmen sorununda da iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendiğini dile getirdi.

Başbakan, Ege'deki anlaşmazlıklar konusunda bir anda çözüm beklenmemesi gerektiğini, ancak iyimser bir hava içinde yaklaşacaklarını ve her Yunan hükümetinin konuştuğunda ortaya koyduğu kırmızı çizgileri net belirleyeceklerini belirtti.

Miçotakis, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecini desteklediklerini ve Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamak istediklerini daha önce dile getirmişti. Bu çerçevede, Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize uygulamasının AB Komisyonu tarafından onaylandığını ve Yunan makamları tarafından bir yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu açıklamıştı.