Dünya

Yunanistan Pangeo Dağı'ndaki Yangın 7 Gündür Kontrol Altına Alınamıyor

Yunanistan’ın Pangeo Dağı'nda çıkan yangın, ulaşılması zor bölge nedeniyle 7 gündür söndürülemedi. 13 bin dönüm ormanlık alanın küle döndüğü yangına 280 itfaiyeci, 46 itfaiye aracı, 3 helikopter ve 3 uçakla müdahale ediliyor.

Abone Ol

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Pangeo Dağı’ndaki yangın, ulaşılması güç bir bölgede çıktığı için 7 gündür kontrol altına alınamıyor. Yangına müdahale etmek amacıyla 280 itfaiyeci, 46 itfaiye aracı, 3 helikopter ve 3 uçak görevlendirilmiş durumda. Yangın şu ana kadar yaklaşık 13 bin dönümlük ormanlık alanı küle çevirdi.

Yangın, sadece Pangeo Dağı ile sınırlı kalmadı. Yunanistan genelinde bugün yüksek yangın riski nedeniyle birçok bölgede "sarı alarm" (kategori 3) verildi. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı tarafından yayımlanan yangın risk tahmin haritasına göre, Attiki, Eğriboz, Etoloakarnania, Korint, Argolis, Lakonia, İlia, Meriç, Rodop, Taşoz, Halkidiki, Girit ve Kuzey Ege Adaları sarı alarm verilen bölgeler arasında yer alıyor.

Uzmanlar, sıcak hava dalgalarının ve iklim değişikliğinin bu tür yangınların yayılma hızını artırdığını belirterek, yangın riskine karşı tedbirlerin artırılması gerektiğini vurguluyor.