El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü

Zeytinburnu Yunus Emre Caddesi'nde 24 Ocak'ta gerçekleşen olayda, iş kadını G.G.'nin borcunu ödemek için yanındaki çalışanlardan bankadan çektiği 5 milyon TL, aracına binerken silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, gaspçıların hızla yaklaşıp parayı alan otomobile kaçtığı anlar görülebiliyor. Olay sırasında bir kişinin gaspçılardan birini çelme takarak düşürmeye çalıştığı, ancak başarılı olamadığı da görüntülerde yer alıyor.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayı araştırırken iş kadını G.G.'nin çalışanları olan Fatih Ç., Kemal A., Murat T. ve Murat S.'yi çelişkili ifadeleri nedeniyle şüpheli olarak gözaltına aldı. Şüphelilerin sorguları sonrasında Beyazıt P. ve Turgay A. adlı kişiler de gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ruhsatsız bir tabanca, 48 mermi ve kar maskeleri ele geçirildi.

Şüphelilerin suç kayıtlarının ortaya çıkmasıyla birlikte, olayın arkasında daha önceki suçları olan kişilerin bulunması dikkat çekti. Şüpheliler, polis işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Ömer Faruk