Güncel

Altın Fiyatlarındaki Değer Kaybı: Gram Fiyatı Düşüşle Tamamladı

Altının ons fiyatındaki azalışla paralel olarak altının gram fiyatı günü yüzde 0,27 düşüşle 1.924 liradan tamamladı. Yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 11.05'te tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.946 lira seviyesinde bulunuyor.

Abone Ol

Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Ne Kadar?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 190 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 10 liradan satılıyor.

Dünkü kapanışın hemen altında 2.053 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,5 yükselişle 2.060 dolardan işlem görüyor.

Gözler Fed'de

Analizcilere göre, Yeni yıl tatili nedeniyle yılın son haftasında yatırımcılar temkinli davranmaya devam ediyor. Sığ piyasa koşulları sebebiyle fiyatlardaki olası dalgalanmaların daha geniş aralıklarda olabileceği ifade ediliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yıl izleyeceği politikalara ilişkin fiyatlamalar, martta faiz indirimine yüzde 85 ihtimalle gidilebileceğine işaret ediyor. Açıklanacak verilerin öngörüleri değiştirebileceği belirtiliyor.

Enflasyon endişelerinin azalmasıyla tahvil talebinin öne çıktığı ve gerileyen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini düşürdüğü, böylece altın talebini desteklediği kaydediliyor.

Ons Altında Direnç ve Destek Seviyeleri

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu, yurt dışında ise ABD'de Chicago ulusal aktivite endeksi, konut fiyat endeksi ile Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.070 ve 2.065 dolar seviyelerinin direnç, 2.030 ve 2.020 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.