Güncel

Ankaralılardan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Ankara'da düzenlenen yürüyüş ve mitinge katılan vatandaşlara yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edilen Fatih Altaylı hakkında yaptığı basın açıklamalarının ardından adliyede suç duyurusunda bulundu.

Abone Ol

Ankara'da Yürüyüş ve Miting, İşgalci Siyonistlerin Gazze'deki Saldırılarını ve Kuzey Irak'ta PKK'nın Türkiye Askerine Yönelik Saldırılarını Kınadı"

24 Aralık tarihinde Ankara'da düzenlenen yoğun katılımlı bir yürüyüş ve miting, işgalci Siyonistlerin Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını ve Kuzey Irak'ta PKK'nın Türkiye askerine yönelik saldırılarını kınamak amacıyla gerçekleşti.

Yapılan yürüyüş ve mitinge katılanlar, kendilerine hakaretlerde bulunduğu iddia edilen Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır ve birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, yapılan basın açıklamasında, Gazze'de işgalci Siyonistler tarafından 80 gündür devam eden saldırılarda 20 binden fazla Gazzeli'nin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, yaşananların insanlık suçu olduğunu belirtti. Aynı zamanda Kuzey Irak ve Pençe Kilit Harekât bölgesinde hayatını kaybedenler için de bir araya gelindiğini ve terörü lanetlemenin amaçlandığını ifade etti.

Hafif, yaptığı konuşmada, medyanın sorumluluğuna vurgu yaparak, Fatih Altaylı'nın iddia edilen hakaretleri ve ayrıştırıcı ifadeleri kabul etmediklerini ve bu durumun Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini belirtti. Yapılan konuşmanın ardından toplanan kalabalık, Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.