Ekonomi

Ayçiçek yağına okkalı zam: Fiyatlar dudak uçuklattı

Zam furyası durmuyor! Temel ihtiyaç ürünlerinden olan ayçiçek yağının fiyatına rekor bir zam yapıldı. Yeni fiyatlar tüketicileri şoke etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Zamların etkisiyle market raflarında yaşanan etiket değişimleri, ayçiçek yağı gibi temel ürünlerde de ciddi fiyat artışlarına neden oluyor. Yılın başında yapılan maaş artışlarına rağmen, fırsatçılar etiket değiştirerek fiyatları yükseltiyor.

Ayçiçek yağı, 26 Kasım tarihinden önce 175 TL olan fiyatıyla biliniyordu. Ancak bugün itibarıyla bu fiyat 219 TL'ye çıktı. Bu durum, temel gıda ürünlerindeki zamların tüketicileri nasıl etkilediğini gösteriyor.

Pazar kahvaltısı yapmak isteyen 4 kişilik bir ailenin maliyeti, artan fiyatlar nedeniyle 2.500 lirayı aşarak ekonomik sıkıntılara neden oluyor. Özellikle ayçiçek yağı, yumurta, peynir, süt gibi temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışları, tüketicilerin bütçelerini olumsuz etkiliyor.

Zeytinyağına ulaşmak ise neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. En düşük fiyatlı olanının bile etiketinde 392 TL görünüyor. Artan maliyetler, tüketicilerin günlük yaşam harcamalarını ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor.