Muhammed b. İsâ'nın naklettiğine göre, Hz. Peygamber'e Kur'an'ın en faziletli ayeti hangisi diye sorulduğunda, Peygamber (asm) şu cevabı verdi: "Allah'u Lâilâhe illâ huve'l-Hayyu'l-Kayyûm..." Başka bir hadiste ise Kur'an'ın en faziletli ayetinin Bakara Suresi'ndeki Ayetel Kürsi olduğu belirtilmiştir. Bu ayetin bir evde okunduğunda şeytanın o evden uzaklaştığı ifade edilmiştir.

Hz. Peygamber (asm), bir defasında Ka'b oğlu Ubey'e, hangi ayetin en yüce olduğunu sormuş, Ubey'in cevabı üzerine memnun olarak ona tebriklerini sunmuştur. Ayetel Kürsi'nin Kur'an ayetlerinin şahı olduğu ifade edilmiştir.

İslam da Hırsızlık Yapanın Elinin Kesilmesi İslam da Hırsızlık Yapanın Elinin Kesilmesi

0X0 Ayetel Kursi Oku Ayet El Kursi Duasi Turkce Anlami Arapca Yazilisi Meali Ve Tefsiri Diyanet 1662122177167

Ayetel Kürsi'de Allah'ın yüceliği, sıfatları ve kâinattaki egemenliği anlatılmaktadır. Bu ayetin okunmasıyla Allah'ın koruması altında olunduğuna dair pek çok hadis rivayet edilmiştir. Gece yatağına girmeden önce okunmasıyla Allah'ın koruyucu melekleri gönderildiği ve şeytanın yaklaşamayacağı ifade edilmiştir. Ayrıca farz namazların ardından okunmasıyla cennete girmenin engelinin ölüm olduğu bildirilmiştir.