Güncel

Bakan Şimşek'ten valilere tasarruf uyarısı  

Katıldığı Valililer Toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin ekonomik anlamda zorlu bir süreçte olduğuna dikkat çekerek tasarruf uyarısında bulundu.

Abone Ol

Bakan Şimşek, Türkiye'deki tüm valilerle bir araya geldiği toplantıda kamuda tasarrufa dikkat çekti. Özellikle taşıt kullanımı ve tanıtım giderleri konusunda valilere uyarılarda bulunan Şimşek, Türkiye'nin bütçe açığının 2024 yılında 2,7 trilyon liraya ulaşabileceğini belirtti. Bu açığın finanse edilmesinin borçlanma yoluyla olacağını ifade eden Bakan, yüksek faiz oranları döneminde bu durumun ülkenin kaynaklarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, valilere yönelik uyarısında, kamu harcamalarında tasarrufa gitmenin önemine vurgu yaparak, "Bu hassasiyet o kadar değerli ki. Ben defterleri sonuna kadar kullanıyorum. Kağıt falan kullanmıyorum. Bu seviyeye kadar inmemiz lazım. Bu babamızın parası değil. Hepimizin parası, milletin parası. 2,7 trilyon lira açık vereceğiz arkadaşlar. Onun için lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin; bu konuda bize yardımcı olun. Gösterişten uzak, mütevazı bir kamu anlayışına her alanda mecburuz. Tasarruf tedbirleri konusunda sizden yardım istiyoruz." şeklinde konuştu.