Boykot konusunda hassasiyeti olan kullanıcılar için geliştirilen Boykot Dedektifi uygulamasının uzun süredir beklenen yeni sürümü yayında. Bu uygulama, belirli markaların, üretici firmaların veya ürünlerin boykot edilip edilmediğini kontrol etmeye yardımcı olarak tüketicilerin bilinçli alışveriş yapmalarını sağlıyor.

14.141 kişi tarafından oylanan ve tam puan alan uygulamanın yeni versiyonunda yaşanabilecek sorunlar için kullanıcıların eski sürümü silip güncellenmiş versiyonu indirmeleri öneriliyor. Özellikle Pepsi, Coca-Cola, KFC gibi markaların boykot durumunu takip etmek isteyenler için uygulama önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Toplumsal veya siyasi sebeplerle boykot edilen markalar hakkında bilgi vererek kullanıcıların satın alma tercihlerini bu bilgilere göre şekillendirmelerine imkân tanıyan Boykot Dedektifi, şu an İPhone kullanıcıları için APP Store'da bulunmuyor. Ancak, İPhone kullanıcıları boykot sorgulamalarını uygulamanın resmi web sitesi üzerinden yapabilecekler: www.boykotdedektifi.org

78 1726562614 A V J H N X

Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında! Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında!

Editör: Fatma Zehra