Güncel

Bitlis, Van ve Hakkari'de 69 yerleşim birimi ulaşıma kapalı

Bitlis, Van ve Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından yapılan çalışmalar devam ediyor.

Abone Ol

Kentleri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle hayat olumsuz etkileniyor. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışının etkisiyle kapanan 14 köy yolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Aynı şekilde Van'ın kırsal kesimlerinde 2 gün önce etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, il genelinde kapanan 671 mahalle ve mezra yolundan 644'ü ekiplerce açıldı. 27 mahalle ve mezra yolunun açılması için çalışmalar devam ederken, karla mücadele ekipleri aynı zamanda cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını kamyonlarla kentin dışına taşıyor.

Hakkari'de ise İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre, karla mücadele ekipleri, önceki gün yaşanan kar ve tipi nedeniyle kapanan 298 köy ve mezra yolundan 270'ini açtı. Kapalı 28 yolun açılması için çalışmalar devam ederken, ekipler Durankaya beldesi ve Merga Bütan Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı yolda kar savurma aracıyla çalışma yürüttü.