Güncel

Bitlis'te "Gazze bizim neyimiz olur?" paneli düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi'nde, Filistinli öğretim görevlilerinin de katılımıyla "Gazze bizim neyimiz olur?" temalı bir panel düzenlendi. Panelde Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekildi.

Abone Ol

Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenen "Gazze Bizim Neyimiz Olur?" paneli, Filistinli öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti. Panelde Gazze'de yaşanan soykırıma vurgu yapıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ulvi Öbey üstlendi. Panel, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Prof. Dr. Adem Palabıyık, panelin açılış konuşmasında siyonist işgal rejiminin zulmünün 1937 yılında başladığına dikkat çekti. Palabıyık, israil'in kuruluş felsefesinde yer alan zulmün süregeldiğini ve bugüne kadar yaklaşık 200 bin Filistinlinin şehid edildiğini ifade etti. Kudüs'ün sadece bir coğrafya meselesi değil, aynı zamanda bir iman ve ümmet meselesi olduğunu vurguladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Asmaa Younıs, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, 7 Ekim'de başlayan soykırımda ailesinden 7 kişinin şehit olduğunu paylaştı. Younıs, Gazze'de sürekli bir savaşın yaşandığını ve Filistin halkının dünyayı değil, cenneti düşündüğünü belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmoud N.m. Alnaffar ise "Aksa Tufanı" operasyonunun sadece Filistin ve işgal rejimi arasında olmadığını, aynı zamanda İslam ümmeti ile ümmetin düşmanları arasında bir savaş olduğunu ifade etti. Alnaffar, bu savaşın sadece Gazze'yi değil, Arap ve İslam ülkelerini koruduğuna inandığını söyledi.

Program, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Top'un Filistin'i anlatan sunumuyla devam etti. Programın sonunda dua eden Muhammed Zahid Kuldaş, konuk katılımcılara plaket verilerek sona erdi.