Güncel

Diyarbakır Valiliği, Kent Genelinde 8 Gün Süresince Eylem ve Etkinlikleri Yasakladı

Diyarbakır Valiliği, Şanlıurfa'da Gerçekleştirilecek Kitlesel Etkinliklerin Potansiyel Tehlikesine İşaret Ederek Kentteki Tüm Etkinlikleri Yasakladı.

Abone Ol

Görsel Haber-Diyarbakır Valiliği, kentte 8 gün boyunca yapılacak olan eylem ve etkinlikleri yasakladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa ilinde düzenlenecek olan kitlesel eylem ve etkinliklere Diyarbakır'dan katılım olabileceği belirtilerek, bu nedenle 8-15 Şubat tarihleri arasındaki etkinliklerin yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Diyarbakır Valiliği ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülen etkinlikler haricinde, Şanlıurfa ilinde yapılacağı öğrenilen kitlesel eylem ve etkinliklerin, kamu düzeni ve güvenliği ile ilgili riskler taşıdığı ve bu nedenle yasaklandığı" vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, yasak kapsamında açık alanlarda toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü eylemlerin yasaklandığı belirtildi.

Türkiye'de, DEM Partisi ve çeşitli sivil toplum örgütleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekmek amacıyla bölge kentlerinde yürüyüşler düzenliyor.

Haber Merkezi