Güncel

Elon Musk'ın Sosyal Medya Platformu X'te Büyük Değişiklik

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan ve 611 milyon kullanıcıya sahip X, uygulama içi değişikliklerle gündeme geliyor. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Ekim 2022’de Twitter'ı 44 milyar dolara satın alarak ismini X olarak değiştirmişti.

Abone Ol

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan X, 611 milyon kullanıcıyla 12'nci sırada bulunuyor. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın Ekim 2022'de Twitter'ı satın alarak X adını vermesinin ardından, platformda birçok değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler arasında, gönderilerdeki etkileşim butonlarının kaldırılması gibi radikal yenilikler yer alıyor.

Elon Musk, Ekim 2022’de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ı X olarak yeniden markalaştırdı ve platformda birçok değişiklik yapmaya devam ediyor. X, gönderilerdeki repost, beğenme ve yanıtlama düğmelerini kaldırarak, içeriğin kullanıcıların akışlarında nasıl göründüğünü yeniden tasarlamayı hedefliyor.

Bu değişiklikle birlikte, repost, beğeni ve yanıt sayıları da gönderilerden kaldırılacak. Bunun yerine kullanıcılar, beğenmek için ekranı sola, yanıtlamak için ise sağa kaydırarak etkileşimde bulunabilecekler. Zaman tünelinde yer alan gönderilerdeki tek görülebilir metrik, gönderinin sağ üst köşesinde yer alan görüntüleme sayısı olacak.

Bu yaklaşan değişiklikler, MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi ve Elon Musk tarafından doğrulandı. Kullanıcıların çoğu, planlanan güncellemelere olumsuz tepki gösterdi. Platformun eski sürümünden yapılan değişiklikler sonrası kullanıcıların şikâyetleri artmıştı ve bu güncellemeyle şikâyetlerin daha da artması bekleniyor. Elon Musk, değişiklikleri eleştiren bir kullanıcıya "Beğenmek için sola, yanıtlamak için sağa kaydırmanız yeterli. Bu harika" diyerek yanıt verdi