HABER MERKEZİ – Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bir grup öğrencinin düzenlediği “Diplomasi Simülasyonu” programında, siyonist işgal rejimiyle ilgili sahnelenen bir canlandırmada “Ezan ve Filistin ile dalga geçildiği” iddiaları tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'nin Önünde Tarihi Fırsat Penceresi Açıldı" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'nin Önünde Tarihi Fırsat Penceresi Açıldı"

Gemlik ilçesindeki Hukuk Fakültesi dekanlık binası önünde toplanan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bir protesto gerçekleştirerek, yaşananlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Mirali Yaman okudu.

Yaman, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerinden fakülteye yönelik genel bir yargı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bu aziz milletin en yüksek değerlerinden biri olan Ezan-ı Muhammedî’ye yapılan saygısızlığı ve Filistin halkının yaşadığı zulme karşı laubaliliği kınıyoruz," dedi.

Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki mazlumların yanında olduklarını vurgulayan öğrenciler, “Ezan bizim şiarımızdır ve ilelebet bu ülkenin semalarında yankılanmaya devam edecektir,” mesajı verdi.

Tartışmalı sahneye ilişkin Bursa Uludağ Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise görüntülerin bağlamından koparıldığı ifade edilerek, “Üniversitemiz Filistin halkının her zaman yanındadır,” denildi.