Güncel

Filistin'deki direniş gruplarından ortak karar: Esir takasından önce saldırılar tamamen durmalı

Filistin'deki 5 direniş grubu, yaptıkları ortak açıklamayla esir takasının ancak kalıcı bir ateşkes ve işgal saldırılarının tamamen durmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Filistin'deki direniş gruplarından HAMAS, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığının yetkilileri, Beyrut'ta bir toplantı düzenledi.

Gruplar, toplantı sonrasında ortak bir açıklama yaparak, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistin halkına yönelik devam eden siyonist saldırılar bağlamında Aksa Tufanı'ndaki gelişmeleri ve saldırıyı durdurmak için siyasi adımları ele aldıklarını belirttiler.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının, soykırım savaşına rağmen gösterdiği kahramanca direnişi öven taraflar, ablukanın direniş sonucu kırıldığını vurgulayarak uluslararası bir girişimle Gazze'nin yeniden inşası için acil konut sağlanmasının önemini vurguladılar.

Taraflar, Filistin meselesinin ancak işgalin ve siyonist yerleşimlerin sona ermesiyle çözülebileceğini kaydederek, kapsayıcı bir ulusal toplantı çağrısı yaparak Filistin ulusal çözümünün temeli olarak Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulmasını önerdiler.

Esir takası için şartların kalıcı ateşkes, siyonist saldırıların durması ve Gazze'den işgalin sona ermesi olduğunu vurgulayan direniş grupları, demokratik temeller üzerinde geliştirilecek bir Filistin siyasi sistemine geçiş için tam orantılı temsil sistemine dayalı genel seçimler çağrısında bulundular.