Dünya

Fransız Sol İttifakı, Erken Genel Seçimlerde Filistin Devletini Tanıma Taahhüdünde Bulundu

Abone Ol

Haber Merkezi- İttifakın öncelikli hedefleri arasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sonlandırarak ateşkes sağlamak ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan tedbir kararlarını desteklemek bulunuyor.

Ayrıca, Filistinli ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması için adımlar atacaklarını ve BM kararları doğrultusunda Filistin devletini tanıyacaklarını taahhüt ettiler.

Halk Cephesi ayrıca, İsrail'e silah ihracatını durduracaklarını, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da uluslararası hukuka aykırı eylemler durumunda İsrail'e yaptırımlar uygulayacaklarını belirtti. Bunların yanı sıra, gıda, enerji ve akaryakıt fiyatlarını donduracaklarını ve asgari ücreti 1600 avroya çıkaracaklarını duyurdular.

Ayrıca, tartışmalı emeklilik reformunu geri çekeceklerini ve Ukrayna'daki nükleer santrallerin güvenliğini sağlamak için BM Barış Güçleri'nin görevlendirilmesini istediklerini belirttiler.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Ulusal Birlik partisinin açık ara önde olması üzerine Parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında erken seçime gitme kararı aldığını hatırlatmak gerekir.