Dünya

Gazze'de kıtlık: "Bombalamalara katlandık, ancak açlığa dayanamayız!"

Gazze'nin kuzeyinde işgal saldırıları ve ablukası nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan Filistinliler, açlıklarını gidermek için umutla güney bölgelere gitmek zorunda kalıyorlar.

Abone Ol

Haber Merkezi-Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yüzlerce Filistinli, bölgede yaşanan açlık krizi nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyine kaçmak zorunda kaldı.

Gazze'deki Kuds Press haber ajansı, Gazze şehri ve kuzeyinden yüzlerce kişinin, çocuklarını doyuracak bir şey bulamamaları üzerine Gazze Şeridi'nin güneyine doğru sahil yolunu (El-Raşid) kullandığını bildirdi.

Esad Hamdan isimli bir Filistinli, yaşadıkları kıtlığı anlatarak, "İki gün boyunca unumuz ve pirincimiz bittikten sonra sadece birkaç hurma yedik, bu yüzden çocuklarımızı doyurabilmek için güneye gitmeye karar verdik. Bombalara, evlerin yıkılmasına ve yerinden edilmeye alıştık ama açlıkla başa çıkamıyoruz." dedi.

Halil Safan ise önceki günlerde yiyecek bulmakta zorlandıklarını ancak şimdi günlerdir hiçbir yiyecek bulamadıklarını ve çocuklarının sürekli ağladığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da dahil olmak üzere birçok uluslararası kuruluş ve yardım kuruluşu, Gazze Şehri ve kuzeyindeki halkın açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekmişti.

İşgal rejimi, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürerek su, yiyecek, ilaç ve yakıtın girişini engellemeye devam ediyor.

İşgalin Gazze'ye yönelik devam eden saldırganlığı nedeniyle yaklaşık 2 milyon insan yerinden edilirken, yaklaşık 30 bin kişi şehit oldu ve 70 bin kişi yaralandı.