Yaşam

Görsel Zekânızı Test Edin: Kaç Telefon Şarj Edebilirsiniz?

Zekâ testleri; gözlem yeteneğinizi, akıl yürütme ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olurken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenize de katkı sağlar.

Abone Ol

Zekâ testleri; gözlem yeteneğinizi, akıl yürütme ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olurken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenize de katkı sağlar. Zekâ testleri, beyinsel fonksiyonlarımızı zorlayan, gelişimlerine destek olan görsel bulmacalardır. Günlük hayattaki olayları düz bir şekilde görmeye alışkınız, ancak zekâ testleri beynimizin olaylara farklı bakma ve alternatif yollar arama yeteneğini geliştirir. Ayrıca, olayların genel bütününü görmemizi ve hataları daha kolay tespit etmemizi sağlar.

AYNI ANDA KAÇ TELEFONU ŞARJ EDEBİLİRSİNİZ?

Yukarıdaki görselde birden fazla uzatma kablosu bulunmaktadır. 30 saniye içinde bu uzatma kabloları ile kaç telefonu şarj edebileceğinizi bulmanız isteniyor. Hazırsanız süreyi başlatalım!

MÜCADELE BAŞLADI

Evet, süre başladı. Zekâ testleri, hafızanızı geliştirirken farklı fikirler üretme ve anlama yeteneğinizi güçlendirir. Aynı zamanda bu yeteneklerinizi test etme fırsatı sunar. Analitik becerilerinizi geliştirerek zorlu durumların üstesinden gelmek için fikir üretmenize yardımcı olur. Bu tür zekâ testleri, her durumu ayrı ayrı analiz etmenizi ve görselin bütününe hakim olmanızı gerektirir.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Evet, süre dolmak üzere. Cevabınızı emin olmadan paylaşmadan önce iki kez kontrol etmek önemlidir. Cevabınızı verdiğinizde, aşağıdaki cevabın bulunduğu bölüme geçebilirsiniz.

İŞTE CEVAP

Aynı anda kaç telefonu şarj edebileceğinizi buldunuz mu? Cevap evet ise, şimdi cevabınızı kontrol etme zamanı!

İşte aynı anda şarj edebileceğiniz telefon sayısı…

Evet, aynı anda sadece 6 tane telefonu şarj edebilirsiniz. Neden mi? Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi uzatma kablolarından birinin kablosu kopuk, diğer uzatma kablosunun ise fişler için delikleri yok. Tek gözü çalışmayan uzatma kablosunu elektrik kaynağına takarsanız ve diğer 3 adet uzatma kablosunu da bu prize takarak elektrik almasını sağlarsanız geriye toplam 6 adet boş priz kalır. Bu 6 adet priz de aynı anda toplam 6 tane telefonu şarj edebilir.

Peki, doğru cevabı vermek için verilen süre içinde bulabildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!