Güncel

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Konteynerlerde kalan 658 bin depremzedenin çoğu, soğuk kış şartlarında ısınma problemi yaşıyor

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM'de yaptığı basın açıklamasıyla depremzedelerin mağduriyetleri başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis'te düzenlediği basın açıklamasında, depremzedelerin yaşadığı sıkıntılar, film ve dizilerdeki ahlaki sorunlar, öğrenci bursları gibi iç gündem konularını değerlendirdi.

Dinç, basın toplantısının başında, Gazze'deki siyonist işgal rejimi tarafından devam eden katliam ve soykırım ile Refah Sınır Kapısı'ndan bekletilen insani yardım tırlarının Gazzelilere ulaştırılamamasına dikkat çekti.

Filistin'deki soykırım konusuna odaklanan Dinç, "Şu an Refah Sınır Kapısı'nda binlerce insani yardım tır'ı bekliyor. Ancak iki adım ötede açlık ve sefaletle boğuşan Gazzelilere ulaştırılmıyor. Bazı yardım tır'larının içindeki malzemeler, maalesef bozulmaya yüz tutmuş. Bu durum, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm insanlık için bir utanç vesilesidir. Filistin için, Gazze için, elinden gelen mücadeleyi verenler muhakkak ki tarih karşısında yüzleri ak olacak. Ancak ellerinde imkanlar olup da bu soykırıma sessiz kalanlar, hem tarih karşısında hem de mahşer gününde hesap verecektir." şeklinde konuştu.

Dinç, depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, "Bundan 10 ay önce 6 Şubat'ta 11 ilimizi etkileyen büyük bir felaket yaşandı. Bu felakette 50 bin vatandaşımız vefat etti. Yüz binden fazla kardeşimiz de yaralandı. Ancak bu depremin üzerinden 10 ay geçti ve halen yaşanan bazı sıkıntılar var. Kış ayına girdik, soğuklar başladı ve özellikle depremzede kardeşlerimizin bugün en büyük problemi ısınma problemidir. Şu an 658.000'e yakın vatandaşımız AFAD'ın verdiği bilgilere göre konteyner kentlerde kalıyor. Bu konteyner kentlerde birinci problem, ısınma problemidir." ifadelerini kullandı.

Kira yardımlarının güncellenmemesi konusunu da ele alan Dinç, "Kira fiyatları muhakkak diye herkesçe malumdur, 10 ay önceki gibi bir fiyatta değildir. Hayat pahalılığı ortada ve ev sahiplerine verilen 5.000 ve kiracılara verilen 3.000 TL’lik yardım makul bir seviyeye çıkarılmalı, vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir seviyede olmalıdır." dedi.

Öğrenci burslarına dair de konuşan Dinç, "Özellikle dar gelirler, sabit ücretliler, asgari ücretle geçinenler çocuklarını okutmada ciddi sıkıntı ve mağduriyetler yaşıyorlar. Emekliler bugün çocuklarını okula gönderme konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Bu öğrencilerin bir aylık giderleri, masrafları hesaplanarak ona göre bir burs miktarı bir rakam belirlenmelidir." diye belirtti.