Güncel

İşgal Altındaki Gazze'de Halkın Değerli Eşyaları Yağmalanıyor!

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), Gazze'de işgal altındaki askerlerin Filistinlilerin evlerine girerek eşyalarını çaldığını ve yağmaladığını belirtti.

Abone Ol

Euro-Med, işgal altındaki bölgelerde yaşanan hırsızlık ve yağmacılık olaylarına dair belgelerin bulunduğunu açıkladı. Gözlemevi, bu belgeler arasında altın, para, mobil telefonlar ve bilgisayarlar gibi kıymetli eşyaların yer aldığını belirtti.

Tanıkların ifadelerine dayanarak, işgal ordusunun baskınlarını, keyfi tutuklamaları ve esir alınanların akıbetlerinin belirsizliğini vurgulayan Euro-Med, bu durumun Filistin halkına karşı kolektif bir intikam yaklaşımına dönüştüğünü ifade etti. İşgalcilerin, halkın mülklerini kasıtlı olarak tahrip ettiği, kişisel eşyalarını çaldığı ve ardından evleri kundakladığı bilgisi paylaşıldı.

Mağdurlardan biri olan Filistinli Sabet Selim (40), işgal kuvvetlerinin kendisini ve iki oğlunu alıkoyduğunu ve evlerinden parayı ve altını yağmaladığını belirtti. Selim, serbest bırakıldıktan sonra çocuklarının akıbeti hakkında bilgi alamadığını ifade etti.

Başka bir mağdur olan Hassan, işgal askerlerinin evindeki 10 binden fazla dolar değerinde para ve ziynet eşyasını gasp ettiğini kaydetti.

Ümmü Muhammed Ğarbiyye, çatışma sırasında takılarının zorla alındığını bildirdi.

Şeyh Rıdvan Mahallesi'nden Hüseyin El-Tanani, işgal saldırısı sonrası evlerinin yağmalandığını, para ve bilgisayarlarının çalındığını dile getirdi.

Euro-Med, işgal askerlerinin, gasp ettikleri paraları ve değerli eşyaları övünerek sosyal medyada paylaştıklarının yanı sıra, sivillerin evlerine kasıtlı sabotajlar yaptığını ve ırkçı veya Yahudi sloganlarını duvarlara yazdıklarını da belirtti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgal ordusu kuvvetlerinin sivillere zarar vermeye devam etmesi üzerine Gazze Şeridi sakinlerine ve mülklerine yönelik uluslararası bir soruşturma çağrısında bulundu.