Güncel

İsrail İşgal Güçlerinin Gazze'deki Nasır Hastanesi Saldırısında Bir Yaralı Şehit Oldu

Gazze'deki Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne yönelik İsrail işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda bir yaralı şehit oldu, birçok kişi yaralandı. Saldırıda hastanenin içi askeri karargaha dönüştürüldü, sağlık personeli ve hastalar zorla çıkarılmaya çalışılıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi-Gazze'deki Han Yunus'taki Nasır Hastanesi, İsrail işgal güçlerinin hedefi haline geldi. Haftalardır kuşatma altında olan hastaneye yapılan saldırılarda bir yaralı şehit düşerken, birçok kişi yaralandı. İşgal güçleri, hastaneyi tamamen tahliye etmek için sürekli baskı ve zorlamalarını sürdürüyor.

Bugün işgalcilerin hastanenin ortopedi bölümüne düzenlediği saldırıda bir yaralının şehit olduğu, tedavi gören diğer hastaların da zarar gördüğü belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgal güçlerinin hastanenin güney duvarını yıkarak içeri girdikten sonra, hastane alanını askeri karargaha dönüştürdüğünü açıkladı.

Kudra, işgalcilerin hastanenin acil müdahale kısmı ile yerinden edilmişlerin çadırlarına saldırdığını ve hastane alanı içindeki toplu mezarları açarak cesetleri açığa çıkardıklarını ifade etti. Ayrıca, işgal güçlerinin hastane personeli, hastalar ve ailelerine şiddet uygulayarak zorla çıkarmaya çalıştığını belirtti.