Dünya

İsrail Ordusu, Refah'ta 8 Askerin Öldüğünü Açıkladı

Abone Ol

Haber Merkezi- İsrail medyasına göre, askerler Refah şehrinde içinde bulundukları zırhlı araçta yaşanan bir patlama sonucu hayatını kaybetti.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Yüzbaşı Wassem Mahmud ve diğer yedi askerin "Gazze'nin güneyindeki operasyonel faaliyetler sırasında öldükleri" belirtildi ve ailelerine bilgi verildiği bildirildi. Ordu, AFP'ye olayın zırhlı aracının içinde meydana geldiğini doğruladı.

Kassam Tugayları: Pusu Kuruldu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Refah kentinde kurdukları "karma pusuda" İsrail askerlerinden ölenlerin ve yaralananların olduğunu duyurdu.

Savaşın Son Durumu

İsrail'in 27 Ekim'de Filistin topraklarına kara saldırısına başlamasından bu yana ölen askerlerin sayısı 306'ya yükseldi. İsrail ile Hamas liderliğindeki Filistinli militanlar arasındaki savaş, Gazze'yi yöneten İslamcı grubun 7 Ekim'de İsrail'e benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleştirmesiyle başladı. Bu saldırı, İsrail'de çoğu sivil olmak üzere 1.194 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, İsrail'in saldırılarında çoğu sivil olmak üzere en az 37 bin 296 kişi hayatını kaybetti.

Sonuç

Güney Gazze'deki çatışmalar ve saldırılar, hem İsrail hem de Filistinli militanlar arasında ciddi kayıplara yol açmaya devam ediyor. İki taraf arasındaki gerginlik, sivillerin yaşamlarını ciddi şekilde etkileyen çatışmaların daha da şiddetlenmesine sebep oluyor.