Dünya

Kabil, Bölge Ülkeleri Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Afganistan'ın başkenti Kabil, Afganistan İslam Emirliği'ne ilişkin bölgesel temas grubu toplantısına pazartesi günü ev sahipliği yapacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Afganistan'ın Çin Büyükelçisi Bilal Kerimi, Çin Dışişleri Bakanlığı Asya İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Mao Ning ile gerçekleştirdiği görüşmede, Afganistan'ın başkenti Kabil'de pazartesi günü düzenlenecek bölgesel temas grubu toplantısına dair detayları ele aldı. Toplantının, Afganistan İslam Emirliği'ne ilişkin daha fazla iş birliğini teşvik etmek amacıyla düzenleneceği belirtildi.

Görüşmede, Afganistan ile Çin arasındaki ekonomik, ticari ve konsolosluk konuları ele alınırken, bölge ülkeleri arasında iş birliğinin artırılması için çaba harcanacağı vurgulandı. Toplantıya katılacak ülkeler arasında Rusya, Çin, İran ve Pakistan'ın yer alması bekleniyor.

Daha önce Rusya'nın Afganistan Özel Elçisi Zamir Kabulov, Rusya, Çin, İran ve Pakistan'ın bu ay sonunda "Afganistan" konulu bir toplantı için hazırlık yaptıklarını açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Dairesi Genel Müdürü Seyyid Resul Musavi de Kabil'in önemli bölgesel diplomatik faaliyetlere ev sahipliği yapacağını belirtti.