Güncel

Kayıp Narin Olayında Yeni Gelişme: DNA Eşleşmesi Üzerine Amca Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır’da 13 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın amcası, DNA örneklerinin eşleşmesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta Kur’an kursuna giderken kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için yapılan arama çalışmaları 13. gününe girdi. Küçük kızın kaybolduğu günden itibaren devam eden soruşturma kapsamında, Narin’in amcası S.G. baş şüpheli olarak gözaltına alındı. S.G.’nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerinde bulunan DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili yapılan açıklamalarda, Narin’in ağabeyi E.G. de bir süre gözaltında kalmıştı. E.G.’nin kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınması sonrası, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen sonuçların Narin’e ait olmadığını belirlemesi üzerine serbest bırakılmıştı.

Köylülerle Yapılan Aramalarda Sonuç Alınamadı

Kayıp Narin Güran için yapılan arama çalışmalarına Diyarbakır'ın çeşitli birimlerinin yanı sıra komando ekipleri, jandarma özel harekat timleri ve diğer destek ekipleri de katıldı. 150'ye yakın araç sorgulandı, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Şimdiye kadar toplam 12 bin 565 araç kontrol edildi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi sorgulandı ve 11 bin dönümden fazla alan arandı.

Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

Narin Güran’ın kaybolmadan önceki son görüntüleri de güvenlik kamerası kayıtlarında yer aldı. 21 Ağustos’ta saat 15.15’te çekilen görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü, ardından ayrılarak evine doğru yola çıktığı görülüyor.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta Güran ailesinin evine 3 kilometre, 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliklerin Narin Güran’a ait olmadığı tespit edildi.

Soruşturma devam ederken, Narin’in bulunması için yapılan tüm çalışmaların en kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.