Güncel

Kira artışları durdurulamıyor: Batman'da kiralar 150 bin liraya dayandı!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri olan kira artışı sorunu sürerken kimi illerde istenilen kira bedeli "bu kadarı da olmaz" dedirtti.

Abone Ol

Fahiş kira artışlarının önlenemediği illerden biri olan Batman'da, kiralık ev ve iş yerlerinde yaşanan aşırı artış, esnaf ve vatandaşların zor durumda kalmasına neden oluyor. Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle iş yeri kiralarının 150 bin liraya kadar çıktığını belirtti.

Konut satışlarının ciddi şekilde düşerken kiraların ise arttığını ifade eden Değirmenci, bu durumu anlamakta zorlandıklarını dile getirdi. Özellikle iş yeri kiralarındaki aşırı artışın birçok esnafı zor durumda bıraktığını ve pek çok iş yerinin kira ödeyemeyerek kapanmak zorunda kaldığını söyledi. Bazı esnafın ise sokak aralarına taşındığını vurgulayan Değirmenci, bu durumun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti.

2023 yılında iş yeri ve konut kiralarının önemli ölçüde yükseldiğini belirten Değirmenci, 2024 yılına gelindiğinde kira fiyatlarının sabit kaldığını ancak bu seviyelerin yüksek olduğunu dile getirdi. Ayrıca, ev kredilerinin yüksek olması nedeniyle daire satışlarının büyük ölçüde düştüğünü ve emlakçıların uzun süredir iş yapamadığını söyledi.

Değirmenci, mülk sahiplerini kira artışlarında vicdanlı olmaya, yetkilileri ise kalıcı çözüm bulmaya çağırdı. Ayrıca, yüksek kira bedelleri nedeniyle esnafın ana caddelerden uzaklaşıp sokak aralarına taşınmak zorunda kaldığını belirterek, kira fiyatlarının semte göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, yüksek kiralara çözüm bulunmazsa esnafın ve vatandaşların mağduriyetlerinin devam edeceğini ifade etti.