2024-2025 eğitim yılı için velilerin merakla beklediği kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere yönelik yapılan kırtasiye yardımı ödemelerini her yıl olduğu gibi bu yıl da başlatıyor. Yardımlar, dar gelirli ailelerin eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla yılda bir kez ödeniyor. İşte başvuru süreci ve detaylar:

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvurusu, öğrencinin yasal velisi tarafından e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvurular, SGK sekmesi altında yer alan "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" ekranı üzerinden hızlıca gerçekleştirilebiliyor. Başvuru yapan ailelerin, sosyal yardım sistemine kayıtlı olmaları gerekiyor.

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Okulların 9 Eylül Pazartesi günü açılmasıyla kırtasiye yardımı başvurusunda bulunan aileler, ödemelerin yapılacağı tarihi merak ediyor. Yardım ödemeleri, 1 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Başvuru şartlarını karşılayan ailelerin ödemeleri, PTT şubelerinden veya başvuru sırasında belirttikleri banka hesaplarına yatırılacak.

Kırtasiye Yardımına Kimler Başvurabilir?

Kırtasiye yardımı için başvuru şartları şu şekilde:

Sürücü Eğitimlerinde Yeni Dönem: Direksiyon Sınavları 40 Dakikaya Uzatılacak Sürücü Eğitimlerinde Yeni Dönem: Direksiyon Sınavları 40 Dakikaya Uzatılacak
  • Hane halkı kişi başı aylık net geliri asgari ücretin 1/3'ünden az olan dar gelirli aileler,
  • Afet ve felaket mağduru olan çocukların velileri,
  • Koruyucu aile yanında bulunan çocuklar,
  • Başvuru yapacak kişilerin T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Maddi durumu kötü olan aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıt yaptırarak kırtasiye yardımı talebinde bulunabilirler.

Bu yardımlar, ekonomik zorluk yaşayan ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamalarına önemli bir destek sağlıyor.

Editör: Masume Masume