Güncel

Kocaeli'ndeki P&G fabrikasına girerek çalışanları rehine alan şahıstan Gazze mesajı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde P&G fabrikasında rehine krizi sürerken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edilen şahsın fotoğrafı ortaya çıktı.

Abone Ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Procter and Gamble (P&G) adlı ABD firmasına ait fabrikanın ana binasını basan bir kişi, içeridekileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri yönlendirildi. Bugün saat 15.00 sularında kimliği belirsiz bir şahıs, elinde silahla P&G'ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli, iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, bilgi almak üzere olay yerine hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi ve fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

P&G firmasının Gebze'deki fabrika ana binasını basan ve içerideki kişileri rehin alan şüphelinin ikna çalışmaları devam ederken, Vali Seddar Yavuz da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Şüphelinin iddia edildiğine göre 7 kişiyi rehin aldığı belirtilirken, fabrika içinden çekilen bir fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta, yüzü Filistin poşusuyla kapatılan ve üzerinde bomba düzeneğini anımsatan bir düzenek bulunan şüphelinin, elinde tabanca ile poz verdiği görüldü. Şüphelinin duvara sprey boyalarla "Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdığı ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı çizdiği de fotoğraftan anlaşıldı.