Güncel

Marmara'da Batan Batuhan A İsimli Geminin Yeri Tespit Edildi!

Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Marmara Denizi'nde batan Batuhan A kargo gemisinin 51 metre derinlikteki deniz tabanındaki sonar görüntülerini paylaştı. Olay yerine müdahale için ekipler sevk edilirken, geminin tespit edilmesi için Deniz Kuvvetleri'ne ait sonar cihazı da kullanıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi-Marmara Denizi'nde meydana gelen gemi batma olayında, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hızla müdahaleye başladı. Karacabey ilçesi açıklarında batmaya başlayan Batuhan A isimli kargo gemisi, ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle tehlike altındaydı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın saat 06.30'da aldığı bilgilere göre, geminin mürettebatı olay yerinde bulunuyordu. Bu doğrultuda, TCSG-313 ve TCSG 85 gemileri ile TCSG-25 ve KB-4502 botları derhal olay yerine sevk edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait sonar cihazı olan TCG ÇUBUKLU da geminin tam yerini tespit etmek üzere görevlendirildi. Ayrıca, TCG AYVALIK ve TCSG GÜVEN gemileri de olay yerine intikal etti.

Yapılan sonar taramaları sonucunda, Batuhan A kargo gemisinin 51 metre derinlikteki deniz tabanındaki görüntüsüne ulaşıldı.