Dünya

Myanmar’da Yagi Tayfunu Felaketi: 384 Ölü, 89 Kişi Kayıp

Bir ülkede felaket! En az 384 ölü! Tüm dünyaya yardım çağrısı yaptılar. Yagi Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları sonucu Myanmar'da ölenlerin sayısı 384'e yükseldi. Myanmar askeri yönetimi, tüm dünyaya acil yardım çağrısında bulundu.

Abone Ol

Myanmar, Yagi Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağışlar ve toprak kaymalarıyla sarsıldı. Askeri yönetimden yapılan açıklamaya göre, felaket nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az 384’e ulaşırken, 89 kişi ise hâlâ kayıp durumda. Özellikle Kayah ve Kayin eyaletleri başta olmak üzere birçok bölge tayfundan büyük zarar gördü. Yollar, köprüler, evler ve okullar ciddi şekilde tahrip oldu.

Myanmar askeri lideri General Min Aung Hlaing, tayfundan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek kurtarma, yardım ve rehabilitasyon çalışmalarını bizzat denetledi. Tayfun, yalnızca Myanmar’ı değil, aynı zamanda Vietnam, Laos ve Tayland’ı da etkileyerek yüzlerce can kaybına ve büyük çaplı yıkıma neden oldu.

Birleşmiş Milletler’in verdiği bilgilere göre, Myanmar’da tayfundan etkilenen kişi sayısı 887 bini buldu. Myanmar askeri yönetimi, afetin boyutlarıyla baş edebilmek için hafta başında uluslararası yardım kuruluşları ve yabancı ülkelerden destek talebinde bulundu.