Güncel

Netanyahu Hükümetine Karşı Gösteriler: Gazze Caddesi Trafiğe Kapatıldı

Göstericiler, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi talebiyle Gazze Caddesi'ni trafiğe kapatarak Binyamin Netanyahu hükümetini protesto etti. Kudüs, Tel Aviv ve diğer kentlerde de benzer protestolar düzenlendi.

Abone Ol

Göstericiler, Gazze Caddesi’ni trafiğe kapatarak Binyamin Netanyahu hükümetini eleştiren sloganlar attı. Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesini talep eden protestocular, "Suçlu Başbakan", "Esir takası anlaşması şimdi", "Tüm esirleri geri getirin", "Onu değiştirmek (Netanyahu) onları (esirleri) kurtarır" gibi sloganların yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Binlerce gösterici, uzun süre boyunca düdük ve trampetler eşliğinde, polisin kurduğu barikatı aşmaya çalıştı. Polis, göstericilerin yaktığı ateşi müdahale ederek söndürdü. Kudüs’ün yanı sıra başkent Tel Aviv ve Kayserya gibi diğer kentlerde de protestolar düzenlendi.

Tel Aviv’de iki ayrı noktada toplanan göstericiler, sahil şeridi boyunca uzanan Tel Aviv ile Hayfa arasındaki 2 numaralı otoyolu trafiğe kapattı. Göstericiler, esirlerin serbest bırakılması ve hükümetin bu konuda adım atması yönünde taleplerini yüksek sesle dile getirdi.

Polis, barikatları aşmaya çalışan ve trafiği engelleyen göstericilere müdahale ederken, bazı protestocular gözaltına alındı. Gösterilerin, Netanyahu hükümeti üzerindeki baskıyı artırdığı ve esir takası anlaşmasının yapılması yönünde taleplerin güçlendiği belirtiliyor.