Güncel

Siyonist çetenin saldırıları Şırnak'ta protesto edildi

İşgal çetesinin Filistin’in Gazze şeridine yönelik saldırıları 84 günü geride bıraktı. HÜDA PAR liderliğinde Şırnak'ta bir araya gelen vatandaşlar, saldırıları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

HÜDA PAR önderliğinde, siyonist işgal çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Şırnak'ta Hz. Ömer Camii'nde Cuma Namazı çıkışı sonrasında bir basın açıklaması düzenlendi.

Toplanan kalabalık adına açıklamayı İshak Aksa okudu.

"Gazze'de siyonist vahşet ve soykırım 84 gündür acımasızca devam ediyor."

Siyonistler tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları sonucunda masum bebekler, çocuklar, kadınlar ve sivil insanların tüm dünya gözü önünde katledildiğini belirten Aksa, "Her gün artarak devam eden bu vahşet ve dehşet, yüreklerimizi sızlatıyor, acımızı derinleştiriyor. Bizler Türkiye başta olmak üzere vicdan sahibi hükümetleri ve liderleri harekete geçirmek için meydanlardan geri durmayacağız. Gazze'de siyonistlerin saldırı ve soykırımına karşı İslam ülkelerinin liderleri artık sadece kınamaktan öte adımlar atmaları gerekiyor. Siyonist terör örgütü, 7 Ekim'den beri Gazze'de evleri, kamu binalarını, camileri, okulları, üniversiteleri, hastaneleri ve insani yardım taşıyan araçları hedef alarak masum ve savunmasız insanları katletmeye devam ediyor. Gazze'de siyonist vahşet ve soykırım 84 gündür acımasızca devam ediyor. Bu saldırılarda Gazze Hükümeti Medya Ofisi'nin verilerine göre; 8 bin 800 çocuk, 6 bin 300 kadın olmak üzere toplamda 21 bin 320 Filistinli kardeşimiz şehit düştü, 55 bin 603 kişi yaralandı. Yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 7 bin kişi yıkılan binaların enkazı altında kayıp ve akıbeti bilinmiyor. 311 sağlık çalışanı, 200'den fazla doktor, 40 sivil savunma görevlisi ve 103 gazeteci saldırılar sonucunda hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra, 2 binden fazla Filistinli, 8'i gazeteci ve 40'ı sağlık çalışanı olmak üzere alıkonuldu. Saldırılarda 355 bin konut, 126 hükümet binası, 315 cami, 3 kilise, 285 okul ve üniversite, 76 hastane ve sağlık merkezi hedef alındı ve yıkıldı. Bu durum sağlık merkezlerinin ağır hasar almasıyla yaralıların tedavi edilememesi anlamına geliyor. Yıkılan binalar ve tahrip edilen altyapı nedeniyle Gazze halkı temiz suya ve gıdaya erişemiyor, ilaç ve tıbbi malzemeler tükenmiş durumda, salgın hastalıklar baş göstermiş ve yüz binlerce Gazzeli kardeşimiz sağlık sorunlarıyla boğuşmaktadır." dedi.

Aksa ayrıca liderlere şu çağrıda bulundu: "Müslüman liderlere, uluslararası topluma ve dünya halklarına çağrımız şudur: Gazze'de yaşayan iki buçuk milyon mazlum insanın hayatlarının idamesi için gerekli su, gıda, ilaç, barınma ve diğer temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için 'insani yardım koridoru' acilen açılmalıdır. Filistin'i devlet olarak tanıyan özgür ülkeler, seçimle iş başına gelmiş HAMAS'a ve Gazze hükümetine, siyonistlerin izni olmadan denizden, karadan ve havadan ulaşabilmelidir. Bu özgür ülkeler uluslararası hukuka uygun bir şekilde HAMAS'la siyasi, ekonomik ve askeri iş birliği yapmalıdırlar."

Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi