Güncel

Suriye’de 112 Binden Fazla Kişinin Akıbeti Bilinmiyor, Aileler Toplu Mezarlar İçin Umut Bekliyor

Suriye İnsan Hakları Ağı’na göre, Baas rejimi döneminde zorla kaybedilen 112 bin 414 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Aileler, kaybolan yakınlarının ölümlerini kanıtlayan belgeler bulamıyor ve toplu mezarların ortaya çıkarılmasını bekliyor.

Abone Ol

HABER MERKEZİ -Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) Başkanı Fadl Abdulgani, Baas rejimi döneminde zorla kaybedilen ve gözaltına alınan 112 bin 414 kişinin akıbetinin hala bilinmediğini açıkladı. Bu kişilerin birçoğunun öldürüldüğü ancak cenazelerinin ailelerine teslim edilmediği, dolayısıyla kaybolmuş sayıldıkları belirtildi. Abdulgani, bu kişilerin ölüm tarihleri ile nüfus kütüğüne kaydedilme tarihleri arasında yıllarca süren farklar olduğunu vurgulayarak, ailelerin öldürülen yakınlarının ölümünü kanıtlayan resmi belgelere sahip olamadığını ifade etti.

Suriye’nin çeşitli bölgelerinde açığa çıkan toplu mezarların sayısının az olduğunu, ancak çok sayıda mezarın henüz gün yüzüne çıkmadığını belirten Abdulgani, bu mezarların çıkarılmasının karmaşık bir süreç olduğunu söyledi. Aileler, kayıp yakınlarının akıbetinin ortaya çıkarılmasını beklerken, gizli hapishanelerle ilgili yayılan söylentilere de dikkat çekerek, kimsenin boş umutlar vermemesi gerektiğini ifade ett

i.