HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Dışişleri Bakanı Ahmet Şara ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye halkının yıllardır süren zorluklarının ardından zafer kazandığını ve Türkiye'nin her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu belirtti. "13 yıllık kan ve gözyaşının ardında sadece Suriye'de değil, tüm bölgemizde yeni bir sayfa açılmıştır" diyen Erdoğan, Suriye'nin geleceğinde Türkiye'nin katkısının süreceğini vurguladı.

Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve birliğine verdiği önemi yineleyen Erdoğan, "Bugün yaptığımız görüşmede, bu ilke üzerine bina edilen samimi bir görüşme geçti. Müşterek atılacak adımları değerlendirdik" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda işgal altındaki bölgelere karşı alacağı tutumu da ele aldıklarını dile getirdi.

İşgal Rejimi, Tubas’ta 60 Aileyi Zorla Evlerinden Çıkardı İşgal Rejimi, Tubas’ta 60 Aileyi Zorla Evlerinden Çıkardı

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin ekonomik kalkınmasına ve yeniden imarına yönelik desteği sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. "Suriye'nin ekonomik kalkınması hızlandıkça gönüllü geri dönüşler de ivme kazanacaktır" dedi ve ülkeye yönelik yaptırımların kaldırılması için diplomatik girişimlerin devam edeceğini açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanı Ahmet Şara ise, Türkiye'nin Suriye'ye verdiği desteği takdir ettiklerini ve bu iş birliğinin devam edeceğini ifade etti. Şara, Suriye'nin karşılaştığı zorlukları aşmak için Türkiye ile daha yakın çalışacaklarını belirterek, "Terörle mücadelede ve ülkenin yeniden inşasında Türkiye'nin desteği büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Editör: Masume Masume