Güncel

Trabzon Havalimanı'nda Yeni Hizmet Binaları Açıldı: Modern Terminal ve CIP Hizmetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nda 3.077 metrekarelik yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekarelik CIP binasının açıldığını duyurdu. Bağlantı yolu ve diğer projelerle havalimanı hizmet kalitesi artırılıyor.

Abone Ol

Trabzon Havalimanı'nda önemli bir adım atılarak, yeni hizmet binaları düzenlenen törenle açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törende, 3.077 metrekare büyüklüğündeki yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ile 860 metrekarelik CIP hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın yıllar içerisinde geçirdiği dönüşümü hatırlatarak, yeni hizmet binalarının bölge için taşıdığı önemi vurguladı. Bakan Uraloğlu, "Trabzon Havalimanı’nın geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek bu yeni tesisleri açmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz," dedi.

2002 yılında sadece 7 uçak park pozisyonuna sahip olan havalimanının, bugün 11 uçak kapasitesine çıkarıldığını anımsatan Uraloğlu, yıllar içerisinde gerçekleştirilen yenilikler ve yatırımlarla havalimanının kapasitesinin ve hizmet kalitesinin sürekli artırıldığını belirtti. Havalimanı 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet vererek, Türkiye’deki havalimanları arasında 9. sıraya yerleşti.

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’ndan başta Katar, Azerbaycan, Almanya, Kuveyt, Irak ve Ürdün olmak üzere 11 ülkedeki 20 farklı noktaya uçuşların düzenlendiğini söyledi. Özellikle Suudi Arabistan’a başlatılan direkt uçuşların bölge turizmi ve ticareti açısından büyük katkı sağladığını belirtti.

Sürekli artan yolcu sayısı ve uluslararası uçuşlardaki yoğunluk nedeniyle Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırma çalışmalarının başlatıldığını duyuran Bakan Uraloğlu, bu süreçte mevcut altyapının güçlendirilmesinin de büyük önem taşıdığını ifade etti. Uraloğlu, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binası, Trabzon Havalimanı'nın hizmet kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak. Bu modern yapılar, yolcularımızın bekleme sürelerini daha keyifli hale getirecek," şeklinde konuştu.

Ayrıca, havalimanının dış hatlar terminal binasına bağlantısını sağlayacak 100 metrelik yeni bağlantı yolunun da tamamlandığını belirten Uraloğlu, mevcut dış hatlar terminalinin giden yolcu terminaline dönüşümü, iç hatlar terminalinin tadilatı, sabit yolcu köprüleri ve bagaj taşıma sistemlerinin yenilenmesi gibi projelerin de hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu yeni yatırımlar, Trabzon’un gelişen turizm ve ticaret potansiyelini destekleyerek, şehrin uluslararası bir merkez olma yolundaki konumunu daha da güçlendirecek.