Güncel

UNICEF: Batı Şeria'da 2023'te öldürülen çocuk sayısı "eşi görülmemiş" seviyede

UNICEF, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'da 2023 yılında işgal tarafından öldürülen çocuk sayısının ender rastlanan seviyelere yükseldiğini açıkladı.

Abone Ol

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr, yazılı bir açıklamada bulunarak, "Bu yıl, Batı Şeria dahil Doğu Kudüs'te çocuklar için kaydedilen en ölümcül yıl oldu ve çatışma bağlantılı şiddet benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı." ifadelerini kullandı.

Hudr, son 12 haftada Batı Şeria'da işgal rejimi tarafından 83 çocuğun öldürüldüğünü belirtti ve bu sayının 2022'de kaydedilen çocuk ölümlerinin iki katından fazla olduğunu vurguladı.

Ayrıca, aynı süre zarfında 576'dan fazla çocuğun yaralandığını ve diğerlerinin gözaltına alındığını belirten Hudr, "Gazze Şeridi'ndeki durumu izlerken, Batı Şeria'daki çocuklar da korkunç bir gerçeklikle yüzleşiyorlar." dedi.

Çocuklara yönelik ciddi ihlallerin, özellikle de öldürme ve yaralama eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hudr, "UNICEF, tarafları uluslararası insan hakları hukuku çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmeye, çocukları şiddetten korumaya ve en temel hakları olan yaşama hakkını korumaya çağırıyor. Çocuklar, kim olursa olsun ve nerede olursa olsun, asla şiddetin hedefi olmamalıdır. Şiddete son verilmesi, çocukların huzur içinde büyümelerinin en temel gereğidir." şeklinde konuştu.