Sağlık

Uzman Diyetisyen Uyardı! Sabah Kahvaltısını Atlayanlar Daha Çok Kilo Alıyor,

Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, yapılan sağlık araştırmalarının sabah kahvaltısının bilişsel performansı olumlu etkilediğini belirterek, özellikle 18 yaş altındaki öğrencilerde ve görev odaklı davranışlarda bu etkilerin belirgin olduğunu vurguladı. Ayrıca, uyandıktan sonra ilk iki saat içinde kahvaltı yapmanın metabolizmanın aktifleşmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Abone Ol

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, sabah kahvaltısının önemine dikkat çekerek, yapılan araştırmaların bu alışkanlığın bilişsel performansı artırdığını gösterdiğini söyledi.

Özellikle 18 yaş altındaki öğrencilerde ve görev odaklı davranışlarda bu olumlu etkilerin belirgin olduğunu belirtti. Ayrıca, sabah kahvaltısını atlayanların akşam yemeğinde daha fazla kalori alımı yapma eğiliminde olduğunu ifade eden Yavuz, uyandıktan sonra ilk iki saat içinde kahvaltı yapmanın metabolizmanın aktifleşmesine yardımcı olabileceğini ekledi.

İspanya'dan bilim insanlarının bir çalışmasına göre, sabah 08.11'de yapılan kahvaltının en etkili olduğu belirlenmiştir. Uzman Diyetisyen, bu nedenle sabahları kahvaltıyı atlayanların daha fazla kilo aldığına dikkat çekti.