Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi! Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi!

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Beşiroğlu, şehirde ilk kez uygulanan bir teknikle kalp pili ameliyatını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin önde gelen merkezlerinde yeni başlayan bir teknik, 63 yaşındaki bir kadın hastaya uygulandı ve kalp pili ameliyatı gerçekleştirildi. TÜBİTAK desteğiyle aritmi üzerine Polonya'da bir yıl süren eğitim alan Uzman Kardiyolog Beşiroğlu, ritim bozuklukları ve girişimsel tedaviler konusunda kendini geliştirdi. Türkiye'ye döndükten sonra kurduğu aritmi merkezinde, çarpıntıların kaynağının belirlenmesi ve bunun ardından "ablasyon" tekniğiyle tedavi uygulamaya başladı.

Beşiroğlu, Yalova'da ilk kez gerçekleştirilen kalp pili ameliyatıyla ilgili şunları söyledi:

"Hastamız, kalp hızında düşüklük şikayetiyle acil servise başvurdu. Genel durumu oldukça kötüydü ve kalp hızının aşırı derecede düşük olduğunu gözlemledik. Bu hastalıkta, kalbin elektriksel sisteminde tam bir kesinti meydana geliyor. Normalde, bu tür hastalara altta yatan neden düzeltilmezse kalıcı bir kalp pili takılır. Biz de bu hastaya benzer şekilde bir kalp pili planladık. Ancak, bu yeni teknikte kalp pili, kalbin doğal elektriksel sistemine yerleştiriliyor; pilin elektrotu, kalbin orta perdesine yerleştiriliyor. Bu teknikte, pilin elektrotunu kalbin elektriksel sisteminin tam geçtiği noktaya vidalayarak özel bir şekilde yerleştiriyoruz."

"Daha Fizyolojik ve Doğal Bir Yaklaşım"

Beşiroğlu, bu yöntemle takılan kalp pilinin daha düzenli ve doğal bir şekilde çalıştığını vurgulayarak şunları belirtti: "Normalde standart olarak taktığımız pillerde, kalbin sağ tarafıyla sol tarafı arasında elektriksel iletim gecikmesi olabiliyor. Bu durum, bazı hastalarda kalp fonksiyonlarında zamanla kayba neden olabiliyor. Ancak bu yeni teknikle kalbin elektriksel sistemi doğal bir şekilde iletiliyor, bu da uzun vadede kalp yetmezliği belirtilerini azaltabiliyor ve kalbin daha düzenli çalışmasını sağlıyor. Ameliyatın üzerinden 2 gün geçti, hastamızın durumu iyi. Bu teknik, Yalova'da ilk kez uyguladığımız bir yöntem. Türkiye'de büyük merkezlerde yavaş yavaş kullanılmaya başlanıyor ve umarım daha yaygın hale gelecek çünkü daha fizyolojik ve doğal bir yaklaşımı temsil ediyor."

Ameliyat sonrası konuşan Nehir Saatçioğlu ise kendini daha iyi hissettiğini dile getirerek, "Kalp ritmi sorunuyla geldim ve şimdi daha iyi hissediyorum. Basıncım düzeldi. Çok iyiyim, herhangi bir ağrım yok. Doktorlarımıza ve hemşirelerimize minnettarım, bize çok güzel bakıp ilgilendiler" şeklinde konuştu.