Dünya

Yeni Varyant ve Artan Vakalar Nedeniyle Maskeler Geri Geldi

ABD'de Covid-19 vakalarındaki artış ve yeni varyantın etkisi nedeniyle zorunlu maske kullanımı yeniden gündeme geldi. İşte konuyla ilgili bilgiler:

Abone Ol

Vaka Artışı: ABD'de Covid-19 vakalarında son dönemde yüzde 21,6 artış yaşandı. Bu artış, yeni varyantın ve düşük aşılama oranlarının etkisi olarak görülüyor.

Seattle'da Maske Zorunluluğu: Seattle kentindeki halk sağlığı uzmanları, pozitif Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle tüm sağlık merkezlerinde yeniden maske takılmasını zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Lionsgate Stüdyosunda Maske Kuralı: Ünlü Hollywood stüdyosu Lionsgate, çalışanlarına ofislerde maske kullanımını zorunlu hale getirdi. Çalışanlardan tıbbi sınıf maskesi takmaları istendi.

Üniversitelerde Maske Zorunluluğu: Atlanta'da bulunan Morris Brown College isimli üniversite, pozitif vakaların artış göstermesi üzerine önümüzdeki iki hafta boyunca öğrenciler ve çalışanlar için maske takma zorunluluğunu yeniden uygulayacağını duyurdu.

Eris Varyantı: Covid-19'un Eris adıyla bilinen EG.5 varyantı, ABD'de baskın hale geldi. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), yeni vakaların yüzde 20'sinden fazlasının Eris varyantından kaynaklandığını tahmin ediyor.

Bu gelişmeler, Covid-19'un hala bir tehdit oluşturduğunu ve yeni varyantların yayılma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. İnsanların sağlığını korumak amacıyla maske kullanımı gibi önlemlerin tekrar uygulamaya konması, toplum sağlığı açısından önem arz ediyor.