İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan St Bartholomews's CE Primary School'da okuyan 10 yaşındaki Amaya Rahman, Gazze'deki çocuklara yardım etmek amacıyla bir kampanya başlattı. Dondurucu soğuğa rağmen okul bahçesinde geceyi uyku tulumları içinde geçirerek başlattığı kampanya sonucunda, 10 yaşındaki Amaya ve arkadaşları toplamda 8 bin sterlin bağış topladı.

Amaya, Gazze'de yaşanan trajediden dolayı duyduğu öfkeyi, bu duygusunu iyiliğe dönüştürmek istediği için kampanyayı başlattığını ifade etti. Okul müdürünün desteğiyle başlattığı kampanyada, hedefinin 6 bin sterlin toplamak olduğunu belirten Amaya, sonuç olarak 8 bin sterlinin biraz üzerinde bağış topladıklarını söyledi.

Gazze'deki Göstericiler, Kudüs Girişini Kapatıp Anlaşma İstiyor Gazze'deki Göstericiler, Kudüs Girişini Kapatıp Anlaşma İstiyor

Amaya'nın babası Weybudur Rahman da kızının kararlılığının ve ısrarının kampanyanın başlatılmasında önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Ayrıca, Amaya'nın arkadaşlarıyla birlikte geceyi dondurucu soğukta geçirerek bu anlamlı kampanyayı düzenlemelerinin takdire şayan olduğunu vurguladı.

Amaya'nın kampanyasına başlamasıyla birlikte, Filistin için neden bir şey yapılmadığına dair sorular da gündeme geldi. Amaya'nın babası Rahman, insanların Ukrayna gibi diğer kriz durumlarında yardım toplarken, neden Filistin için aynı duyarlılığı göstermediğini sorguladı. Rahman, kızının bu adaletsizlik karşısında harekete geçmesinin ve doğru şeylerin yapılması için enerji ve coşkuyla dolu olmasının en sevdiği özelliği olduğunu belirtti.