Haber Merkezi- 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, devletin hayatımıza yeni giren bir kurum olmaları ve kritik bir rol üstlenmeleri sebebiyle, özellikle çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yalova'da yapılan basın açıklaması ile, 81 ille eş zamanlı olarak, çalışanların talepleri hükümete iletilmiş oldu. Kurum personelinin de katıldığı açıklamada, şu talep ve sorunlar dile getirildi: "Çağrı Merkezi personelinin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerekiyor.

Radyasyonlu ortamda çalıştıkları için meslek hastalıkları riski altında olan personelin yıpranma hakkı sağlanmalı. Mevcut yönetmeliklerin güncellenerek günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve çalışma saatlerindeki eşitsizliklerin giderilmesi gerekiyor.

Yalova İl Özel İdaresi Beton Santrali İşletme Kararı Aşamasında Yalova İl Özel İdaresi Beton Santrali İşletme Kararı Aşamasında

Fazla çalışma ücretleri düzenlenmeli ve resmi tatil günlerinde farklı bir değerlendirme yapılmalıdır. Personel sayısının artırılması ve vardiya düzenlemelerinin yapılması gerekmektedir.

Ara yönetici kadroları oluşturulmalıdır. Yeni personel istihdamı ivedilikle sağlanmalıdır. Çalışanlara yönelik adaletsizlikler giderilmelidir."

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının bu talep ve sorunlarının çözülmesi durumunda memnuniyetin ve hizmet kalitesinin artacağı belirtilirken, Türk Büro-Sen'in bu süreci yakından takip edeceği ifade edildi.