Bilim-Teknoloji

12. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi, Yalova'da Gerçekleştirildi

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından düzenlenen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi'nin (TLÇK) 12'ncisi, 15-17 Kasım 2023 tarihlerinde Yalova'da gerçekleştirildi. Bu kongre, sosyal bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları desteklemeyi ve nitelikli akademik üretime katkı sağlamayı amaçlayan ulusal bir etkinliktir.

Abone Ol

Yalova Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye farklı illerden katılan genç akademisyenler, 27 oturumda toplam 100 bildiri sundular. İlmi Etüdler Derneği tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen TLÇK, daha önce Konya, Bursa, Sakarya, Kütahya, Isparta, Muş, Burdur, Malatya, Kocaeli, Mardin'de yapılmıştı.

Kongrenin açılış konferansı, Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışta İlmi Etüdler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi ve diğer katılımcılar selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kongre kapsamında, "Sosyal Bilimlerin Dijital Dönüşümü: Yeni Yaklaşım ve Teknikler" başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde, Prof. Dr. Taner Tatar moderatörlüğünde, Doç. Dr. Önder Küçükural ve Doç. Dr. Ümit Güneş konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelde söylem analizinden argüman analizine sosyal bilimlerde yeni teknikler ve metin üretiminde dijital araçlar ele alındı.

Kongrenin devamında genç akademisyenler, çeşitli başlıklar altında, "Mimarlık ve Şehircilik, Felsefe, Hukuk, Sosyoloji, İlahiyat Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Eğitim, Tarih, Sanat, İşletme, Psikoloji, Edebiyat" gibi alanlarda bildirilerini sundular. Toplam 15 farklı alanda ve 90 alt başlıkta şekillenen bu bildiriler, kongre programının sonunda kitaplaştırılarak bilim dünyasına kazandırılacak. Bu etkinlik kapsamında 12 yıl içinde 11 farklı şehirde 12 üniversite ziyaret edilirken, toplamda 1460 bildiri sunumu gerçekleştirildi.