Esenler Belediyesi, geleneksel hale gelen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nin 14. edisyonunda, bu yıl savaşın gölgesinde büyüyen Gazzeli çocukları misafir ediyor. Festival, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenleniyor ve önceki gün yapılan Boğaz turuyla resmen başladı.

Ülke Karıştı: Askeri Üniformalı Kişiler ile Korumalar Arasında Çatışma, Darbe Girişimi! Ülke Karıştı: Askeri Üniformalı Kişiler ile Korumalar Arasında Çatışma, Darbe Girişimi!

İsrail'in uzun süredir devam eden saldırılarının ardından Türkiye'ye ulaşan 22 çocuk, İstanbul'un muhteşem manzarası eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdi. Filistin ve Türk bayraklarıyla renklenen etkinlikte, çocuklar ülkelerinin milli marşlarıyla coşkulu danslar sergiledi. Festival kapsamında, çocuklar Türk öğrencilerle birlikte İstanbul'un tarihi ve kültürel miraslarını keşfetme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, Pazar günü düzenlenecek olan programda çocuklar, pişirdikleri ekmekleri dünya liderlerine göndererek barış çağrısında bulunacaklar.

14. U L U S L A R A R A S I B A R I S E K M E G I F E S T I V A L I T E K N E G E Z I S I 3 960X540

Gazzeli Maryam Abdelati, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle dile getirdi: "Savaşın ortasında kalmak çok korkunçtu. Ama ben doktor olmak istiyorum, savaşta yaralanan çocukları iyileştirmek istiyorum."

Kamaşeddin Ahmet Aldalou ise gelecek hayallerini paylaşarak, "Ülkeme gidip orada çalışmak istiyorum. Umudumu hiç kaybetmedim, ülkemin bir gün özgür olacağına inanıyorum" dedi.

Ecrin Nur Tuncel ise Gazzeli çocukların Türkiye'de olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, "Bu kardeşlerimiz çok acılar çektiler. İnşallah ülkelerindeki işgal bir an önce son bulur" temennisinde bulundu.

Hafsa Kübra Tepe de duygularını şu şekilde ifade etti: "Gazzeli kardeşlerimiz burada kalsınlar, onlara kapımız her zaman açık. Yeter ki bir daha savaşın içine girmesinler."