Haber Merkezi- AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, AB'nin terörist olarak kabul edilen kişi, kuruluş ve örgütlere finansal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar öngören listesini genişlettiği belirtildi. Bu listeye, 2018'de Rinaldo Nazzaro tarafından kurulan ve "terör eylemlerine karışan aşırı sağcı bir örgüt" olarak tanımlanan The Base de eklendi.

ABD merkezli örgütün, AB üye ülkelerindeki fonlarının, mali varlıklarının ve ekonomik kaynaklarının dondurulmasına karar verildiği ifade edildi. Ayrıca, AB ülkelerinin bu örgüte fon ve ekonomik kaynak sağlaması yasaklandı.

İlk olarak 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen terör saldırılarının ardından oluşturulan listede, şu an 22 örgüt ve 15 kişi yer almakta. AB Konseyi, 2002 yılında PKK'yı da bu listeye almıştı.

İsrail Polis İstihbarat Birimi Başkanı Görevinden İstifa Etti İsrail Polis İstihbarat Birimi Başkanı Görevinden İstifa Etti

The Base

The Base örgütü, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor. Kanada'nın terör listesinde "neo-Nazi" olarak tanımlanan örgüt, ABD'de yoğun olarak faaliyet gösteriyor ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde de varlık gösteriyor.

Örgütün 2020'de ABD'nin Virginia eyaletinde düzenlenen bir mitingde saldırı düzenlemeyi planladığı ve Kuzey Amerika bölgesinde üyeleri için askeri eğitim kampları düzenlediği biliniyor. "Beyaz üstünlüğünü" savunan örgütün beş mensubu, geçen yıl Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) tarafından düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Bu kişiler, internette şiddet yanlısı aşırılıkçı propaganda yaymak, yeni üyeler kazanmak ve 3D baskı yöntemiyle silah yapma kılavuzu paylaşmak gibi terörist faaliyetlerle suçlanmıştı. Europol, yapılan aramalarda silahların ele geçirildiğini ve örgütün "terör eylemi yapma hazırlığında olduğunu" bildirmişti.

Editör: Fatma Zehra