Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yardım götürmek için kullanılan iskelenin artık gerekli olmadığı gerekçesiyle tamamen kaldırılacağını duyurdu. Sullivan, bu konudaki nihai kararın ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından açıklanacağını belirtti.

Sullivan, "Gazze'deki sorun artık yardımların girişi değil, yardımın güvenli bir şekilde ulaştırılmasıdır" dedi. İskelenin, faaliyete başladığı 25 Mayıs'tan bu yana birkaç kez kuvvetli rüzgarlar ve dalgalar nedeniyle kaldırılıp yeniden kurulduğunu hatırlattı.

İlk olarak 25 Mayıs'ta vurulan kuvvetli rüzgarlar ve dalgalar nedeniyle onarımlar için kaldırılan iskele, 7 Haziran'da yeniden kurulmuş ve yaklaşık bir hafta kullanıldıktan sonra, 14 Haziran'da kötü hava koşulları nedeniyle tekrar kaldırılmıştı. Yüksek dalgalar nedeniyle 28 Haziran'da üçüncü kez kaldırılan iskele, Çarşamba günü yeniden kuruldu.

Öte yandan, Tel Aviv yönetimi, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırımı önlemek ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için önlemler alma emirlerini görmezden gelerek savaşı sürdürüyor.

Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin İçin Protesto: İşgalci Kurumlarla İlişkiler Kesilsin Amsterdam Üniversitesi'nde Filistin İçin Protesto: İşgalci Kurumlarla İlişkiler Kesilsin

Editör: Masume Masume