Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda ABD'nin Gazze Şeridi'nde soykırım belirtisi görmediğini ifade etti. Kirby, İsrail askerlerinin eylemlerinde soykırım amaçlarının olmadığını belirtirken, Filistinli nüfus arasındaki kayıpların sayısını yine de aşırı bulduklarını dile getirdi.

Kirby, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Filistin halkını yok etmeyi amaçlamadığına dair herhangi bir belirti görmediklerini vurgularken, Hamas'ın yarattığı tehdidi bertaraf etmeyi amaçladıklarını belirtti. Ancak bu durumun masum can kaybını mazur görmeyeceğini, sivil kayıpların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Soykırım niyeti veya eylemleri konusunda destekleyici bir kanıt bulunmadığını belirten Kirby, ABD'nin "soykırım" iddiasının temelsiz olduğunu ve mahkemenin de İsrail'i soykırım suçundan suçlu bulmadığını hatırlattı.

Kirby, İsrail'in Hamas'ın tehdidiyle başa çıkma ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle İsrail'e desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, İsrail'e daha dikkatli ve hassas olmaları çağrısında bulunarak, insani yardım ulaştırmaları konusunda teşvikte bulunacaklarını ifade etti.

Editör: Ömer Faruk