Haber Merkezi- Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında yaptığı basın toplantısında, İran'ın İsrail'e saldırılarını ele alarak, "Hazine, İran rejiminin istikrarı bozan faaliyetlerini engellemek için yaptırım uygulama yetkisini müttefikleriyle birlikte kullanmaktan çekinmeyecektir" dedi.

Yellen, İran'ın bölgesel istikrarı tehdit eden eylemlerinin ekonomik etkilere neden olabileceğini vurgulayarak, gelecek günlerde İran'a karşı ek yaptırımların beklendiğini ifade etti.

AB: İran'ın Talebi Üzerine Hızlı Müdahale Uydu Haritalama Hizmetimizi Etkinleştirdik AB: İran'ın Talebi Üzerine Hızlı Müdahale Uydu Haritalama Hizmetimizi Etkinleştirdik

Ayrıca, Rusya'nın varlıklarının dondurulmasına dair çeşitli olasılıkları değerlendirdiklerini belirtti ve ABD'nin Çin ile olan ticari ilişkilerinin devam ettiğini ancak belli sektörlerde tehdit algıladıklarını söyledi.

Yellen, aşırı güvenin riskler oluşturabileceğine dikkat çekerek, Kovid-19 salgını sırasında bu riskin somut bir örneğinin görüldüğünü vurguladı.