Hamas'tan Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Üzerine Açıklama Hamas'tan Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Üzerine Açıklama

Husilerin, Kızıldeniz'deki askeri ve ticari gemilere yönelik düzenlediği saldırıların ardından alınan bu karar, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Sullivan, Husilerin gerçekleştirdiği saldırıları "terör eylemi" olarak değerlendirerek, bu saldırıların ABD personelini, sivil denizcileri ve ABD'nin ortaklarını tehdit ettiğini, küresel ticareti ve seyrüsefer özgürlüğünü tehdit ettiğini belirtti. Kararı, Husilere finansal yaptırımlar uygulamak, finansal piyasalara erişimlerini kısıtlamak ve Husileri eylemlerinden sorumlu tutmak için önemli bir araç olarak nitelendirdi.

Sullivan ayrıca, "Husiler Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarını durdurursa, ABD bu kararı derhal yeniden değerlendirecektir." ifadelerini kullanarak kararın 30 gün içinde yürürlüğe gireceğini belirtti. Bu kararın öncesinde Husiler, eski Başkan Donald Trump döneminde 2021 yılı Ocak ayında "terör örgütü" olarak ilan edilmiş, ancak Joe Biden döneminin başlamasıyla 2021 Şubat ayı ortalarında bu listeden çıkarılmışt

Editör: Ömer Faruk